Menü
Kosár

KAVAN 5 perces epoxi Ragasztó 200g

KAVAN 5 perces epoxi Ragasztó 200g
KAVAN 5 perces epoxi Ragasztó 200g
KAVAN 5 perces epoxi Ragasztó 200g
KAVAN 5 perces epoxi Ragasztó 200g
KAVAN 5 perces epoxi Ragasztó 200g
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: EPOX05-200KAV
6 490 Ft
Nettó ár: 6 490 Ft

Prémium 5 perces átlátszó kétkomponensű epoxi ragasztó - 100g gyanta + 100g térhálósító

Átlátszó, gyorsan kötő, kétkomponensű, nagy szilárdságú epoxi ragasztó, amely ellenáll az üzemanyagoknak, oldószereknek és vibrációnak; teljesen kikeményedve könnyen csiszolható.
Nem öregszik, töredezik idővel.
Ragaszt fát, üvegszálat, karbon kompozitokat, alumíniumot, rezet, acélt, sárgarézt, betont, üveget, kemény műanyagokat, polisztirolhabot stb. Alkalmas továbbá puha és kemény fa, forgácslap, rétegelt lemez, fémek, polisztirolhab, kerámia, porcelán, üveg és szén laminátumok, üveg- és szénszövetek és szálak ragasztására.
Nem alkalmas puha és rugalmas műanyagok (beleértve az EPP-t és az EPO-t), polietilén, teflon ragasztására.
Használható gittként, megfelelő töltőanyagok hozzáadásával (mikroballonok, talkum, kovaföld, finom balsa vagy mészpor, apróra vágott üvegszál). Vigyázat - a töltőanyag hozzáadása akár 25%-kal csökkentheti a munkaidőt, és (a felhasznált töltőanyag típusától és mennyiségétől függően) csökkentheti a kötés szilárdságát.

Jellemzők:
Keverési arány: 1:1 (térfogat és tömeg szerint)
Kezdeti szín: átlátszó
Végső szín: víztiszta
Viszkozitás (keverés után): 5000-10000 mPa.s
Nyírószilárdság: 20 N/mm2
A ragasztott kötés hőmérsékletállósága: -40°C és +120°C között

Felhasználási idő:
Kocsonyásodásig: kb. 5 perc (20°C és 25°C között)
A ragasztott részek kezelhetők: 15-20 perc múlva
Félerő: 10-15 perc után
Teljes erő: 2-3 óra múlva
Teljes térhálósodás: 16-24 óra

A felesleges meg nem kötött ragasztó eltávolítása denaturált alkohollal megnedvesített ruhával vagy papírtörlővel történhet.

Hígítás: hígító epoxi lakkokhoz S6300 (hígítók használata növeli a kötési időt és csökkenti a végső szilárdságot - ha "hígabb" epoxira van szüksége, használjon alacsonyabb viszkozitású epoxit).

Tárolás: szorosan lezárt edényben, hűvös, száraz és sötét helyen (13°C és 25°C közötti hőmérsékleten). Ne tegye ki 10°C alatti hőmérsékletnek. Ügyeljen arra, hogy ne keverje össze a gyanta és az edző kupakját – még egy kis mennyiségű edző is nagy mennyiségű gyantát lebonthat.
Tartósság: A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a biszfenol A és epiklórhidrin alapú epoxigyanták szakszerű tárolás mellett hosszú évekig megőrzik kiváló tulajdonságaikat.

1. megjegyzés: A ragasztó keményedése főként a környezeti hőmérséklettől függ; ha egyszerre nagyobb mennyiségű epoxit keverünk össze (jellemzően 20-30 g-nál többet), akkor sokkal gyorsabban tud kikeményedni - a hosszabb munkaidő fenntartásához a ragasztót hűteni kell, pl. vízfürdőben. Ennek az az oka, hogy a gyanta és az edző reakciója során hő szabadul fel, valamint azért, mert magasabb hőmérsékleten a gyanta gyorsabban kikeményedik. És mivel a gyanta tömege (és így a keletkezett hő mennyisége) gyorsabban növekszik, mint a külső felület mérete, amelyről a hő a környezetbe távozik a térfogat növekedésével, több gyanta melegszik fel és gyorsabban térhálósodik.

2. megjegyzés: A kezdetben átlátszó és meglehetősen folyós epoxigyanták, amelyek biszfenol A és epiklórhidrin alapúak, néha besűrűsödhetnek (mint a méz), és elveszíthetik átlátszóságukat – ez az alacsony hőmérsékletnek, páratartalomnak vagy időnek való kitettség miatt van. Forró vízben (60-70°C) néhány percig gyengéden melegítve, amíg a gyanta teljes térfogatában újra átlátszóvá válik, ismét "újszerű" gyantát kap, az eredeti tulajdonságaival.


Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.