Menü
Kosár

KAVAN Epoxy 5 perces ragasztó 25ml

KAVAN Epoxy  5 perces ragasztó 25ml
KAVAN Epoxy 5 perces ragasztó 25ml
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: EPOX05-025KAV5
2 890 Ft
Nettó ár: 2 890 Ft
Tiszta, nagyon gyorsan kötő, kétkomponensű, nagy szilárdságú epoxi ragasztó, amely ellenáll az üzemanyagoknak, oldószereknek és rezgéseknek; teljes kikeményedés után könnyen csiszolható. Nem válik törékennyé a korral. Ragaszt fát, üveglaminátot, karbon kompozitokat, alumíniumot, rezet, acélt, sárgarézt, betont, üveget, kemény műanyagokat, polisztirolhabot stb.

Tulajdonságok
A komponensek keverési aránya: 1:1 (térfogat és tömeg szerint)
Kezdeti szín: átlátszó
Végső szín: víztiszta
Viszkozitás (keverés után): 5000-10000 mPa.s
Fazékidő (gélesedésig): kb. 5 perc (20°C - 25°C)
A ragasztott részek öntartók: 15-20 perc múlva
50% erő: 10-15 perc múlva
95% erő: 2-3 óra múlva
Teljes kikeményedés: 16-24 óra
Nyírószilárdság: 20 N/mm2
A ragasztott hézag hőállósága: -40°C és +120°C között
A felesleges meg nem kötött ragasztó eltávolítása: denaturált alkohollal megnedvesített rongy vagy papírtörlő.

A ragasztó hígítása: S6300 Epoxy Lacquer Thinner (hígítók használata növeli a kötési időt és csökkenti a végső kötési szilárdságot – ha "hígabb" epoxira van szüksége, használjon alacsonyabb viszkozitású lamináló vagy befejező epoxit).

Megfelelő töltőanyagok: mikroballonok, talkum, gyermekfeltöltés, kovaföld, finom balsa- vagy hársfűrészpor, apróra vágott üvegszál. Figyelem – a töltőanyag hozzáadása akár 25%-kal is csökkentheti a munkaidőt, és (a felhasznált töltőanyag típusától és mennyiségétől függően) csökkentheti a hézag szilárdságát.

Ragasztásra alkalmas: puha és kemény fa, forgácslap, rétegelt lemez, fémek, expandált polisztirol, kerámia, porcelán, üveg és szén laminátumok, üveg- és szénszövetek és szálak.
Nem alkalmas ragasztásra: puha és rugalmas műanyagok (beleértve az EPP-t és az EPO-t),  polietilén, teflon.

Tárolás: szorosan lezárt csomagolásban, hűvös, száraz és sötét helyen (10°C és 25°C közötti hőmérsékleten). Ne tegye ki 10°C alatti hőmérsékletnek. Ügyeljen arra, hogy a kupakot tisztán tartsa és megfelelően helyezze fel – még kis mennyiségű edző is tönkreteheti a gyantát.
A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a biszfenol A és epiklórhidrin alapú epoxigyanták megfelelő tárolás mellett hosszú évekig megőrzik kiváló tulajdonságaikat. Az eredetileg átlátszó és meglehetősen folyós biszfenol A és epiklórhidrin epoxigyanták néha besűrűsödhetnek (a mézhez hasonlóan "cukrosak") és elveszíthetik átlátszóságukat - ez az alacsony hőmérsékletnek, nedvességnek vagy időnek való kitettség miatt van. Forró vízben (60-70°C) óvatosan néhány percig melegítve, amíg a gyanta a teljes térfogatban újra átlátszóvá válik, eredeti tulajdonságaival "újszerű" gyantát kapunk.

A ragasztó kikeményedése elsősorban a környezeti hőmérséklettől függ; ha egyszerre nagy mennyiségű epoxit keverünk össze (általában 20-30 g-nál többet), akkor sokkal gyorsabban megszilárdul - a hosszabb munkaidő fenntartásához a ragasztót le kell hűteni, például vízfürdőben. Ez annak köszönhető, hogy a gyanta és az edző reakciója során hő szabadul fel, ugyanakkor magasabb hőmérsékleten a gyanta gyorsabban megkeményedik. 

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.