Menü
Kosár

Super Glue Epoxy 30' ragasztó

Super Glue Epoxy 30' ragasztó
Super Glue Epoxy 30' ragasztó
  • Készlet: Raktáron
  • Cikkszám: EPOX30-028SG
2 650 Ft
Nettó ár: 2 650 Ft
Közepesen gyorsan keményedő kétkomponensű epoxi ragasztó nagyon nagy szilárdsággal, ellenáll a modell üzemanyagoknak és a rezgéseknek. Kiválóan alkalmas nagy igénybevételnek kitett, hosszabb munkaidőt igénylő alkatrészek ragasztására.
Teljes kötés után könnyen csiszolható. Időtálló ragasztás  nem válik rideggé, törékennyé.

Tulajdonságok:

A komponensek keverési aránya: 1:1 (térfogat és tömeg szerint)
Mennyiség: 28,3g (2*14,15g)
Kezdeti szín: átlátszó opálostól enyhén sárgásig
Végső szín: enyhén sárgás
Fazékidő idő (gélesedés): 30 perc (18°C - 27°C)
A ragasztott részek öntartóak: 7 óra múlva
Teljes kikeményedés: 24 óra
Hézagkitöltő kapacitás: max. 6 mm
Keménység (Shore, D): 75-83 (teljes kikeményedés után)
Nyírószilárdság (acélon): 13 790 kPa (±20%)
Nyírószilárdság (alumíniumon): 9653 kPa (±20%)
A ragasztó hőállósága: -54°C és +107°C között
A kétkomponensű ragasztó maradványa kikötés elött könnyedén eltávolítható denaturált szesszel átitatott ronggyal vagy papírtörlővel.

Töltőanyagként használható: mikroballonok, talkum, aerosil, kovaföld, finom balsa- vagy hárs fűrészpor, apróra vágott üvegszál. Figyelem - töltőanyag hozzáadása akár 25%-kal lerövidítheti a kötési időt, és a felhasznált töltőanyag típusától és mennyiségétől függően csökkentheti a ragasztás szilárdságát.

Ragasztásra alkalmas anyagok: puha és kemény fa, forgácslap, rétegelt lemez, fémek, expandált polisztirol, kerámia, porcelán, üveg és szén laminátumok, üveg- és szénszövetek és szálak.

Ragasztásra nem alkalmas: puha és rugalmas műanyagok (beleértve az EPP-t és az EPO-t), polietilén, teflon.

Tárolás: gondosan lezárt csomagolásban, hűvös, száraz és sötét helyen. Ne tegye ki 5°C alatti hőmérsékletnek. Ügyeljen arra, hogy a kupakot tisztán tartsa és megfelelően helyezze fel – még kis mennyiségű edző is elronthatja a nagy mennyiségű gyantát.

Felhasználhatósági idő: A megfelelő tárolás feltételeinek betartása esetén a gyártó 1 év eltarthatóságot garantál a termék fent említett tulajdonságainak megőrzése mellett. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy megfelelő tárolás mellett a Super Glue epoxik hosszú évekig megőrzik kiváló tulajdonságaikat.

Megjegyzés: A ragasztó kikeményedése elsősorban a környezeti hőmérséklettől függ; ha egyszerre nagy mennyiségű epoxy keverünk össze (általában 20-30 g-nál többet), akkor sokkal gyorsabban megszilárdul. Ebben az esetben hosszabb munkaidő fenntartásához a gyanta komponenseit le kell hűteni (15-20C°). Ennek oka, hogy a gyanta és a térhálósító reakciója során hő szabadul fel, több mint amennyit a környezetének át tud adni.

Ajánlás: Az eredetileg átlátszó és folyékony epoxik rosz tárolás esetén elveszthetik eredeti tulajdonságukat és kicsapódást tapasztalhatunk benne, valamint elveszíthetik átlátszóságát. Ezt kiválthatja az alacsony hőmérséklet, magas páratartalom és a hosszú tárolás.
Ezen segíthetünk, ha forró vízben (60-70°C) óvatosan melegítjük néhány percig, amíg a gyanta a teljes térfogatban újra átlátszóvá nem válik. Eredeti tulajdonságaival "újszerű" gyantát kapunk! Ez a gyártó hivatalos ajánlása. 

Írjon véleményt!

Kérjük, lépjen be vagy regisztráljon az értékeléshez!
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.