Menü
Kosár

Modellező Kisokos RSS Feed

Oct 09 LiPo akkumulátor kezelése
0 8398
Hogy hosszabbítsuk meg Litium Polymer akkumulátorunk életét…Legyen szó Airsoft, autó vagy akár drón üzemeltetéséről, a modern elektromos modellek nagy része Litium Polymer (röviden Li-Po) akkumulátorral működik. Sok helyen olvashatunk szakszövegeket,..
Mar 20 FPV
0 1326
A First-person view (FPV) magyarra fordított jelentése Első Személyű Nézet. Ez lehetővé teszi a rádió vezérelt járművek a pilóta vagy vezető szemszögéből való irányítását.Eredetileg kísérleti pilóta nélküli légi járművek irányítására fejlesztették ki..
Mar 12 Akkumulátor C-értéke
0 2773
A "C" érték elméletileg arra utal, hogy mekkora az a folyamatos áramerősség melyet az akkumulátor károsodás nélkül elvisel.A kiszámolása a következőképp történik.Az akkumulátor kapacitása (Ah) szorozva a C értékkel.Egy példa a kiszámolásra amiben az ..
Mar 03 Coreless motor
0 1025
Coreless motor, avagy mag nélküli szénkefés motor. Nem tartalmaz a forgórész vasmagot, így tömege lényegesen kisebb. Ennek előnye hogy sokkal gyorsabban felpörög, javítva a szervó reakció idejét. Sajnos ennek a megoldásnak hátránya is van, a keletkez..
Feb 25 Pinion és Spur
0 797
Pinion és a spur kifejezéssekkel a modellezés területén leginkább az Rc. autómodellek kapcsán találkozhatunk. Pinionnak nevezzük azt a fogaskereket, melyet a meghajtó motor tengelyére erősítünk.  A hajtás láncban a következő fogaskereket szoktuk Spur..
Feb 22 Brushless motor KV értéke
0 2966
A KV megjelölést többen félre értették és kiló voltként értelmezték. Természetesen erről szó sincs, hisz modellezésben használt szénkefés és brushless motorok ennél sokkal kisebb feszültségről működnek, tipikusan 1-6 cellás LiPo akkumulátorról, melyn..
Jan 22 RC LiPo Balanszírozás
0 1006
Minden többcellás LiPo akkumulátor esetében a balanszirozás nagyon fontos feladat. Szerencsére a gyártók már csak olyan akkukat hoznak forgalomba, melyeken megtalálható az ehhez szükséges kivezetés és csatlakozó. Lényeges még hogy olyan modern mikrop..
Jan 22 RC LiPo akkumulátor formázása
0 843
Új LiPo akkumulátorunkat nem szükséges formázni, de érdemes a következő tanácsokat megfogadni és ezzel akkunk életét meghosszabbítani.Az első pár használat során (2-3 alkalom) csak kisebb terhelésnek tegyük ki LiPo akkumulátorunkat, és ne merítsük ki..
Jan 22 BEC Áramkőr
0 871
Az akkumulátor feszültségét alakítja át a vevő egység, illetve a hozzá csatlakoztatott szervók számára szükséges 5-6V-os szintre.A motorok fordulatszám szabályzói (ESC) a legtöbb esetben integrálva tartalmazzák ezt az áramkört (BEC), kivételt képezne..
Jan 21 Amperóra (Ah)
0 1561
Az akkumulátorokon feltüntetett amperóra mutatja meg, hogy mennyi elektromos töltést tud tárolni. Például egy 10Ah akkumulátor 1A (amper) áramot tud leadni 10 órán keresztül.Modellezésben használt akkumulátoroknál gyakran milliamperórában (mAh) adják..
Tételek: 1 - 10 / 10 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.