Menü
Kosár

Modellező Kisokos RSS Feed

Oct 09 LiPo akkumulátor kezelése
0 174
Hogy hosszabbítsuk meg Litium Polymer akkumulátorunk életét…Legyen szó Airsoft, autó vagy akár drón üzemeltetéséről, a modern elektromos modellek nagy része Litium Polymer (röviden Li-Po) akkumulátorral működik. Sok helyen olvashatunk szakszövegeket,..
Mar 20 FPV
0 43
A First-person view (FPV) magyarra fordított jelentése Első Személyű Nézet. Ez lehetővé teszi a rádió vezérelt járművek a pilóta vagy vezető szemszögéből való irányítását.Eredetileg kísérleti pilóta nélküli légi járművek irányítására fejlesztették ki..
Mar 12 Akkumulátor C-értéke
0 71
A "C" érték elméletileg arra utal, hogy mekkora az a folyamatos áramerősség melyet az akkumulátor károsodás nélkül elvisel.A kiszámolása a következőképp történik.Az akkumulátor kapacitása (Ah) szorozva a C értékkel.Egy példa a kiszámolásra amiben az ..
Mar 03 Coreless motor
0 43
Coreless motor, avagy mag nélküli szénkefés motor. Nem tartalmaz a forgórész vasmagot, így tömege lényegesen kisebb. Ennek előnye hogy sokkal gyorsabban felpörög, javítva a szervó reakció idejét. Sajnos ennek a megoldásnak hátránya is van, a keletkez..
Feb 25 Pinion és Spur
0 113
Pinion és a spur kifejezéssekkel a modellezés területén leginkább az Rc. autómodellek kapcsán találkozhatunk. Pinionnak nevezzük azt a fogaskereket, melyet a meghajtó motor tengelyére erősítünk.  A hajtás láncban a következő fogaskereket szoktuk Spur..
Feb 22 Brushless motor KV értéke
0 152
A KV megjelölést többen félre értették és kiló voltként értelmezték. Természetesen erről szó sincs, hisz modellezésben használt szénkefés és brushless motorok ennél sokkal kisebb feszültségről működnek, tipikusan 1-6 cellás LiPo akkumulátorról, melyn..
Jan 22 RC LiPo Balanszírozás
0 105
Minden többcellás LiPo akkumulátor esetében a balanszirozás nagyon fontos feladat. Szerencsére a gyártók már csak olyan akkukat hoznak forgalomba, melyeken megtalálható az ehhez szükséges kivezetés és csatlakozó. Lényeges még hogy olyan modern mikrop..
Jan 22 RC LiPo akkumulátor formázása
0 116
Új LiPo akkumulátorunkat nem szükséges formázni, de érdemes a következő tanácsokat megfogadni és ezzel akkunk életét meghosszabbítani.Az első pár használat során (2-3 alkalom) csak kisebb terhelésnek tegyük ki LiPo akkumulátorunkat, és ne merítsük ki..
Jan 22 BEC Áramkőr
0 99
Az akkumulátor feszültségét alakítja át a vevő egység, illetve a hozzá csatlakoztatott szervók számára szükséges 5-6V-os szintre.A motorok fordulatszám szabályzói (ESC) a legtöbb esetben integrálva tartalmazzák ezt az áramkört (BEC), kivételt képezne..
Jan 21 Amperóra (Ah)
0 92
Az akkumulátorokon feltüntetett amperóra mutatja meg, hogy mennyi elektromos töltést tud tárolni. Például egy 10Ah akkumulátor 1A (amper) áramot tud leadni 10 órán keresztül.Modellezésben használt akkumulátoroknál gyakran milliamperórában (mAh) adják..
Tételek: 1 - 10 / 10 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.